登入
主選單
討論區捷徑
誰在線上
33人線上 (30人在瀏覽討論區)

會員: 0
訪客: 33

更多…

正在瀏覽:   1 名遊客

區議員申請係維景內派防疫品資
中級會員
註冊日期:
所屬群組:
註冊會員
HP : 0 / 172
MP : 26 / 5086
EXP: 89
離線
區議員同啟勝申請本週五(2月14日)係維景內派防疫物資比長者/街坊
但業委同啟勝既回覆係

物資你可以放底
區議員無需出現

真心唔明,請指教

2/12 9:43
應用擴展 工具箱

回復: 區議員申請係維景內派防疫品資
Q嘜榮譽會員
註冊日期:
所屬群組:
註冊會員
VIP 群組
HP : 0 / 262
MP : 51 / 10951
EXP: 50
離線
明顯有人輸左區選條氣唔順,連同管理公司留難新任區議員. 置街坊利益於不顧.

之前成日話人玩政治,而家大家可以睇清楚乜嘢人先鍾意玩政治.

2/12 17:35
應用擴展 工具箱

中級會員
註冊日期:
來自 HK
所屬群組:
註冊會員
HP : 0 / 244
MP : 46 / 6182
EXP: 79
離線
嘩!係就真係要追究下啦!不過要 fact check 下先喎。唔知可唔可以講下消息來源,同埋有冇啟勝嘅正式回覆文本睇下呢?

2/13 8:37

中級會員
註冊日期:
所屬群組:
註冊會員
離線
我聽到啟勝比區議員既 回覆後,我就當日約見啟勝,想瞭解下件事,
結果傾左兩個鐘
所以,我上面所講既嘢,唔係聽返黎

都要係度多謝啟勝既接見及時間,在會中,啟勝多次表達佢地係
非常非常非常...重視業委既意見.
而早兩日座頭都好似出左張通告,主要係重申
啟勝係居民同業委之間既橋樑。大家消化下

我相信業委內係會有唔同既聲音,希望佢地做既嘢,都係由維景街坊出發

我祗係一個住左維景十多年既廢中
重等緊啟勝回覆

2/13 9:57
應用擴展 工具箱

中級會員
註冊日期:
來自 HK
所屬群組:
註冊會員
離線
謝謝您跟進,只喺口講下又冇記錄,真係好難指控佢哋,等啟勝有正式 black & white 回覆是時,麻煩再同大家消息分享下。謝謝!!

2/13 10:25

中級會員
註冊日期:
所屬群組:
註冊會員
離線
首先,我同啟勝袛係見面及講電話,所以我係無e mail 及白紙黑字,
但葉議員既“FB”及維景既”TG”,都有post 啟勝既回覆,有需要既可以去睇睇。
(我唔識係這討論區post 相/sorry)

啟勝昨午既回覆比葉議員如下:
閣下的申請,業委會已作出決定,現轉達如下:
業委會考盧了衛生安全秩序等多方面因素後,抱歉未能批准閣下之申請。
若閣下決定在屋苑附近之公衆地方派發物資,業委會同意服務處可以協助在屋苑內發放活動資訊,讓業戶盡快得知消息
服務處會継續以業戶福祉為最大前題,做好協調的工作

係維景既TG及Brandon 既fb內,葉議員已表達接受亦已向啟勝致謝.

佢今晚5:00pm 至7:00pm會係三期商場外出現(如果無落雨)
如果想了解多D,可以直接問佢

********重點黎啦*******
係依件事既進行中,
星期三晚,網上見到, 專業動力
方國珊
張美雄
會係星期四11:00am,係三期商場外派發物資
但落大雨取消(有人已問過維景既工作人員,已確定係有其事及已取消

****重點又黎啦***
1,佢兩個做咩過黎,點解?
2,星期二同啟勝面談,話業委重傾緊,
星期三就批左方國珊及張美雄,而我區區議員星期四先收到回覆
點解本區既區議員服務本區,啟勝唔係優先處理?
唔明

寫左好耐

2/14 10:33
應用擴展 工具箱

中級會員
註冊日期:
所屬群組:
註冊會員
離線
業委會主席,可唔可以解釋下

2/14 10:35
應用擴展 工具箱

Q嘜榮譽會員
註冊日期:
所屬群組:
註冊會員
HP : 0 / 435
MP : 130 / 17389
EXP: 41
離線
大家唔好勞氣 ,屈人寺正午拾二時網上開始登記買口罩 ,唔洗担凳仔朝早七點去卓悅 ,其實而家乜都有 ,只欠口罩去街市 ,冇廁紙咩,用A4紙嘛

2/14 11:16
應用擴展 工具箱

中級會員
註冊日期:
所屬群組:
註冊會員
離線

2/14 13:12
應用擴展 工具箱

中級會員
註冊日期:
來自 HK
所屬群組:
註冊會員
離線
明白,謝謝 Update !!

2/14 13:13

中級會員
註冊日期:
所屬群組:
註冊會員
離線
排5xxx
但排排下都彈我番出黎

2/14 13:13
應用擴展 工具箱

新晉會員
註冊日期:
所屬群組:
註冊會員
HP : 0 / 52
MP : 6 / 2170
EXP: 9
離線
大家有沒有留意新的安排?

一直以來都是服務處收到區議員的要求在屋苑內派發抗疫物資,雖然從來都不明白為何環保南及環保北選區的區議員要捐物資到維景灣畔,但重點是現在業委會主席又捐埋一份?!

整件事太不透明!究竟以什麼機制決定收捐助物資?業委會主席在得悉有其他區議員捐物資後,參與討論該安排,再以業委會主席身份參與捐物資,這難免令人聯想有其他目的。況且若有其他有心身士也想捐物資又怎樣處理?

2/19 10:47
應用擴展 工具箱

可以查看帖子.
不可發帖.
不可回復.
不可編輯自己的帖子.
不可刪除自己的帖子.
不可發起投票調查.
不可在投票調查中投票.
不可上傳附件.
不可不經審核直接發帖.

[高級搜索]