登入
主選單
討論區捷徑
誰在線上
26人線上 (22人在瀏覽討論區)

會員: 0
訪客: 26

更多…

正在瀏覽:   1 名遊客

新意網True IP 收費如果?
高級會員
註冊日期:
來自 OS
所屬群組:
註冊會員
HP : 0 / 386
MP : 103 / 16143
EXP: 46
離線
有無人用緊?

應用擴展 工具箱

回復: 新意網Ture IP 收費如果?
Q嘜榮譽會員
註冊日期:
所屬群組:
註冊會員
HP : 0 / 446
MP : 137 / 18659
EXP: 87
離線
收費 ?

應用擴展 工具箱

回復: 新意網True IP 收費如果?
高級會員
註冊日期:
來自 OS
所屬群組:
註冊會員
離線
True IP...... 我知係要收的.

應用擴展 工具箱

中級會員
註冊日期:
來自 OS T9
所屬群組:
註冊會員
HP : 0 / 224
MP : 40 / 9360
EXP: 96
離線
我兩三年前申請過, 唔收錢的。

應用擴展 工具箱

高級會員
註冊日期:
來自 OS
所屬群組:
註冊會員
離線
Oh...thx

應用擴展 工具箱

高級會員
註冊日期:
所屬群組:
註冊會員
HP : 0 / 318
MP : 72 / 11040
EXP: 75
離線
True IP 不是 Fixed IP ,是不收費的。

Fixed IP 係 ISP (供應商)借俾你用,一般係公司自己建 server (Web, E-mail...) 先會用,
你就算唔開機都好,IP 係一直指住你公司。

True IP 係 你部 Router 用 PPTP Login 咗 ISP (呢樹即係新意網啦),
佢會派一個 臨時 IP 俾你,你响出邊可以用呢個臨時 IP 入翻自己屋企,
但係如果你 reboot Router 之後,臨時 IP 係會變的,已不是上一個,
咁你又要去記新的 臨時 IP ,直係麻鬼煩。

剛搬來時申請過 True IP ,因為以上原因,所以用了一段短時間就沒再了,
索性用 Router 的 DDNS 好過 。

不過唔知解,以前用 D-Link router 夾到 no-ip (DDNS),
但係用 ASUS router 就手唔到華碩的 asuscomm (DDNS),
一直冇研究,因為仔女大了,唔須要成日睇 IP-Cam ,驚工人暗中打仔女。
現在轉了用香港寬頻,唔用新意網了。

應用擴展 工具箱

可以查看帖子.
不可發帖.
不可回復.
不可編輯自己的帖子.
不可刪除自己的帖子.
不可發起投票調查.
不可在投票調查中投票.
不可上傳附件.
不可不經審核直接發帖.

[高級搜索]