登入
主選單
討論區捷徑
誰在線上
46人線上 (43人在瀏覽討論區)

會員: 0
訪客: 46

更多…

正在瀏覽:   1 名遊客

108M 新的服務時間表 (聖誕節)實施
管理小組會員
註冊日期:
所屬群組:
管理員群組
註冊會員
VIP 群組
HP : 0 / 743
MP : 418 / 27954
EXP: 75
離線
108M 新的服務時間表 (聖誕節)實施。小巴站和啟勝已出了通告。

附件:

jpg  108M_a.JPG (201.32 KB)
6_494fba229699a.jpg 1017X1797 px

jpg  108M_b.JPG (98.45 KB)
6_494fba2d81f65.jpg 1077X1072 px

應用擴展 工具箱

回復: 108M 新的服務時間表 (聖誕節)實施
高級會員
註冊日期:
所屬群組:
註冊會員
HP : 0 / 464
MP : 148 / 15207
EXP: 59
離線
oh! my god!

應用擴展 工具箱

Q嘜榮譽會員
註冊日期:
所屬群組:
註冊會員
HP : 0 / 551
MP : 212 / 20664
EXP: 4
離線
呢個時間表,我諗要同小巴講BYEBYE LU。

應用擴展 工具箱

Q嘜榮譽會員
註冊日期:
所屬群組:
註冊會員
VIP 群組
HP : 0 / 610
MP : 266 / 22934
EXP: 43
離線
參照:

oshihi 寫道:
呢個時間表,我諗要同小巴講BYEBYE LU。

x 2!

應用擴展 工具箱

Q嘜榮譽會員
註冊日期:
來自 南極
所屬群組:
VIP 群組
註冊會員
HP : 193 / 967
MP : 804 / 36320
EXP: 69
離線
唉,茍延殘存。

管理小組會員
註冊日期:
所屬群組:
管理員群組
註冊會員
VIP 群組
HP : 0 / 743
MP : 418 / 27954
EXP: 75
離線
平日每日25班次,循環線當作一來一回車程,16座位,大小同價錢3.3
全部滿載,每日營業額為︰

25 x 2 x 16 x 3.3 = 2640

星期六19班次,循環線當作一來一回車程,16座位,大小同價錢3.3
全部滿載,每日營業額為︰

19 x 2 x 16 x 3.3 = 2006.4

一個月30日,4個週末,有22個平日及4個星期六。
一個月的營業額極限︰ $66105.6

載客率 = 20% ;營業額 13221
載客率 = 30% ;營業額 19832
載客率 = 40% ;營業額 26442
載客率 = 50% ;營業額 33053
載客率 = 60% ;營業額 39663
載客率 = 70% ;營業額 46274
載客率 = 80% ;營業額 52884

呢條線,能夠打和唔蝕錢已經係萬幸!

應用擴展 工具箱

管理小組會員
註冊日期:
所屬群組:
註冊會員
管理員群組
VIP 群組
HP : 195 / 976
MP : 824 / 36670
EXP: 6
離線
not useful for me anymore

管理小組會員
註冊日期:
所屬群組:
管理員群組
註冊會員
VIP 群組
HP : 2104 / 2104
MP : 8049 / 78991
EXP: 19
離線
越開越少不如乾脆摺左佢

應用擴展 工具箱

資深會員
註冊日期:
所屬群組:
註冊會員
HP : 0 / 707
MP : 371 / 26526
EXP: 28
離線
嘩!原來星期日和公眾假期係無服務架。

平日都只係開到晚上七點幾

好在我住喺一期個時唔係咁啫!

唉!人地要賺錢嘅,又真係無理由蝕住咁做嘅!

Q嘜榮譽會員
註冊日期:
所屬群組:
註冊會員
VIP 群組
HP : 0 / 634
MP : 290 / 23824
EXP: 39
離線
then need to pay attn that no service on 25/26 Dec as Public Holiday

應用擴展 工具箱

Q嘜榮譽會員
註冊日期:
所屬群組:
註冊會員
VIP 群組
HP : 0 / 816
MP : 524 / 30663
EXP: 67
離線
講番轉頭, 如果當初design到三期"商場"後面個空置o既唔知咩咩交匯處可以要黎做小巴總站o既話, 呢條線應該長做長有.....

Q嘜榮譽會員
註冊日期:
來自 南極
所屬群組:
VIP 群組
註冊會員
HP : 193 / 967
MP : 804 / 36320
EXP: 69
離線
我想問 108M沒有服務的時段,仲有無管理員在站頭「站崗」呢?

註冊日期:
來自 OS Tower 10
所屬群組:
註冊會員
HP : 1069 / 1781
MP : 4666 / 66968
EXP: 27
離線
Taking MTR is better

我覺得古卓文唱歌好聽過我
應用擴展 工具箱

中級會員
註冊日期:
所屬群組:
註冊會員
HP : 0 / 89
MP : 11 / 3162
EXP: 59
離線
邊到會記得幾點有車,咪即係叫人唔好搭,睇嚟兩三個月後就會執埋。我諗係驚突然執大家唔習慣,依家咁等大家去搭慣地鐵,四月執埋都唔會有人發覺囉。

應用擴展 工具箱

Q嘜榮譽會員
註冊日期:
所屬群組:
註冊會員
VIP 群組
HP : 249 / 1247
MP : 1602 / 46897
EXP: 91
離線
星期日和公眾假期暫停服務?!!!

高級會員
註冊日期:
所屬群組:
註冊會員
HP : 0 / 446
MP : 137 / 15011
EXP: 87
離線
Bad news!

應用擴展 工具箱

管理小組會員
註冊日期:
所屬群組:
管理員群組
註冊會員
VIP 群組
HP : 0 / 499
MP : 172 / 18691
EXP: 96
離線
雖然明白蝕本生意冇人想做, 不過而家咁嘅時間表真係太少人用得着, 只可以比營運商遲d名正言順咁接左佢...

應用擴展 工具箱

Q嘜榮譽會員
註冊日期:
所屬群組:
註冊會員
VIP 群組
HP : 0 / 707
MP : 372 / 26568
EXP: 31
離線
Better than nothing la.

管理小組會員
註冊日期:
來自 Ocean Shores
所屬群組:
管理員群組
註冊會員
VIP 群組
HP : 0 / 630
MP : 285 / 23654
EXP: 21
離線
rush hours services maintained,should be a benefit to those students/workers going to Yau Tong/Lam Tin areas, better than none!

管理小組會員
註冊日期:
所屬群組:
管理員群組
註冊會員
VIP 群組
HP : 194 / 974
MP : 820 / 36635
EXP: 97
離線
12月25號實施...............25號係假期