登入
主選單
討論區捷徑
誰在線上
38人線上 (34人在瀏覽討論區)

會員: 0
訪客: 38

更多…

正在瀏覽:   1 名遊客

街坊茶樓062﹕牛佬 - 我要移民﹑IT講場講靈氣﹑北海道頭文字PC168
Guest_
今時今日先講我要移民﹐街坊牛佬﹐你會唔會遲了廿年呢﹖究竟有甚麼推動力令到牛佬坐言起行﹐賣樓﹑辭工﹑別友﹐做其加燦呢﹖

IT講場﹕IT奇人兔仔大師﹐放下鍵盤﹐修練靈氣﹗強身健體之餘﹐還可發功治病﹖﹗錄音過程居然有靈異怪聲﹐係咪靈氣太強呢﹖

最緊要好玩﹕北海道租車公司交車女職員﹐不單人靚﹐還有一手辣車。日本果真是[頭文字D]的世界﹐控制員哥哥時速168仍時被人[啄尾]﹖﹗冰之美術館﹐零下四十一度有無試製小便冰柱呢﹖

應用擴展 工具箱

回復: 街坊茶樓062﹕牛佬 - 我要移民﹑IT講場講靈氣﹑北海道頭文字PC168

註冊日期:
來自 OS Tower 10
所屬群組:
註冊會員
HP : 1069 / 1781
MP : 4666 / 74580
EXP: 27
離線
How was the trip PC168?

我覺得古卓文唱歌好聽過我
應用擴展 工具箱

回復: 街坊茶樓062﹕牛佬 - 我要移民﹑IT講場講靈氣﹑北海道頭文字PC168
管理小組會員
註冊日期:
所屬群組:
管理員群組
註冊會員
VIP 群組
HP : 2105 / 2105
MP : 8056 / 88003
EXP: 21
離線
今晚聽下都好,我真係唔明點解而家要移民,香港幾好都有

應用擴展 工具箱

註冊日期:
所屬群組:
註冊會員
離線
參照:

carlos 寫道:

To me, whether Hong Kong is good or not is another issue.

But 移民 is definitely not good (to me anyways). There is no place like home.

應用擴展 工具箱

管理小組會員
註冊日期:
來自 Ocean Shores
所屬群組:
管理員群組
註冊會員
VIP 群組
HP : 231 / 1158
MP : 1302 / 48485
EXP: 33
離線
參照:

公關小姐 寫道:
冰之美術館﹐零下四十一度有無試製小便冰柱呢﹖

CMG!!

管理小組會員
註冊日期:
所屬群組:
VIP 群組
註冊會員
管理員群組
HP : 289 / 1447
MP : 2463 / 60589
EXP: 90
離線
牛佬

管理小組會員
註冊日期:
所屬群組:
管理員群組
註冊會員
VIP 群組
離線
參照:

肥龜先生 寫道:
參照:

carlos 寫道:

To me, whether Hong Kong is good or not is another issue.

But 移民 is definitely not good (to me anyways). There is no place like home.

我只係覺得香港機會比較多,生活較多姿彩

應用擴展 工具箱

Q嘜榮譽會員
註冊日期:
所屬群組:
註冊會員
VIP 群組
HP : 0 / 826
MP : 540 / 34557
EXP: 6
離線
參照:

carlos 寫道:
參照:

肥龜先生 寫道:
參照:

carlos 寫道:

你講得啱. 我就係追求一D簡單同寧靜舒服嘅生活. 因為我懶.

應用擴展 工具箱

管理小組會員
註冊日期:
來自 Ocean Shores
所屬群組:
管理員群組
註冊會員
VIP 群組
HP : 231 / 1158
MP : 1302 / 48485
EXP: 33
離線
參照:

AndySukSuk 寫道:
參照:

公關小姐 寫道:

CMG!!

or 兩枝黎格劍...

管理小組會員
註冊日期:
來自 《上山容易樂山行》
所屬群組:
註冊會員
管理員群組
VIP 群組
HP : 259 / 1295
MP : 1784 / 54238
EXP: 83
離線
參照:

參照:

參照:

公關小姐 寫道:

CMG!!

or 兩枝黎格劍...

CMG!!

管理小組會員
註冊日期:
所屬群組:
註冊會員
管理員群組
VIP 群組
HP : 239 / 1196
MP : 1423 / 50073
EXP: 85
離線
參照:

bullish 寫道:
參照:

carlos 寫道:
參照:

肥龜先生 寫道:
參照:

carlos 寫道:

你講得啱. 我就係追求一D簡單同寧靜舒服嘅生活. 因為我懶.

你唔係係加國返o黎咩?! 點解今次叫做移民?!

Q嘜榮譽會員
註冊日期:
所屬群組:
註冊會員
HP : 0 / 488
MP : 164 / 20257
EXP: 54
離線
參照:

參照:

參照:

公關小姐 寫道:

CMG!!

or 兩枝黎格劍...

管理小組會員
註冊日期:
所屬群組:
管理員群組
註冊會員
VIP 群組
離線
參照:

titanic 寫道:

你唔係係加國返o黎咩?! 點解今次叫做移民?!

應該叫水土不服

應用擴展 工具箱

Q嘜榮譽會員
註冊日期:
所屬群組:
管理員群組
註冊會員
VIP 群組
HP : 0 / 384
MP : 102 / 16095
EXP: 38
離線
參照:

hwhw 寫道:
參照:

參照:

參照:

公關小姐 寫道:

CMG!!

or 兩枝黎格劍...

世伯你把冰之劍好黃﹐係咪好熱氣呢~~~

應用擴展 工具箱

註冊日期:
所屬群組:
註冊會員
離線
參照:

Dark_Knight 寫道:
參照:

hwhw 寫道:
參照:

參照:

參照:

公關小姐 寫道:

CMG!!

or 兩枝黎格劍...

世伯你把冰之劍好黃﹐係咪好熱氣呢~~~

應用擴展 工具箱

Q嘜榮譽會員
註冊日期:
所屬群組:
管理員群組
註冊會員
VIP 群組
離線
參照:

肥龜先生 寫道:

少見~~~你都會

應用擴展 工具箱

管理小組會員
註冊日期:
所屬群組:
VIP 群組
註冊會員
管理員群組
HP : 289 / 1447
MP : 2463 / 60589
EXP: 90
離線
參照:

參照:

肥龜先生 寫道:

少見~~~你都會

我反而係覺得。。。

少見。。。。佢都會明我地講緊乜野

Q嘜榮譽會員
註冊日期:
所屬群組:
VIP 群組
註冊會員
HP : 242 / 1211
MP : 1475 / 50654
EXP: 46
離線

Q嘜榮譽會員
註冊日期:
所屬群組:
註冊會員
VIP 群組
HP : 0 / 906
MP : 680 / 37949
EXP: 26
離線
參照:

sky2005@ 寫道:
參照:

參照:

肥龜先生 寫道:

少見~~~你都會

我反而係覺得。。。

應用擴展 工具箱

Guest_
參照:

aresma 寫道:
參照:

sky2005@ 寫道:
參照:

參照:

肥龜先生 寫道:

少見~~~你都會

我反而係覺得。。。

又幾真喎

應用擴展 工具箱

中級會員
註冊日期:
所屬群組:
註冊會員
HP : 0 / 150
MP : 22 / 5714
EXP: 2
離線
移民真係一個好沉重既決定, 要離鄉背井, 重新開始, 由一個引誘力咁大既大染缸抽身而出真係談何容易, 我暫時真係做唔到.

pc168先生, 你還有沒有其他的意外經歷呢 ? 有冇拍低短片可以分享呀 ? 除咗北海道, 又你還有沒有其他皇牌推介呢 ?

應用擴展 工具箱

中級會員
註冊日期:
所屬群組:
註冊會員
HP : 0 / 150
MP : 22 / 5714
EXP: 2
離線
參照:

KKL 寫道:
移民真係一個好沉重既決定, 要離鄉背井, 重新開始, 由一個引誘力咁大既大染缸抽身而出真係談何容易, 我暫時真係做唔到.

pc168先生, 你還有沒有其他的意外經歷呢 ? 有冇拍低短片可以分享呀 ? 除咗北海道, 又你還有沒有其他皇牌推介呢 ?

Still no response rec'd from Mr. PC168.

應用擴展 工具箱

管理小組會員
註冊日期:
來自 《上山容易樂山行》
所屬群組:
註冊會員
管理員群組
VIP 群組
HP : 259 / 1295
MP : 1784 / 54238
EXP: 83
離線
參照:

KKL 寫道:
參照:

KKL 寫道:

Still no response rec'd from Mr. PC168.

噢!Sorry!睇唔到呢個post添!

意外我未遇過,因為一家大細响齊架車度,要揸得格外留神。而且日本人揸車都算非常有禮貌,尤其係我去埋啲咁郊外嘅地方,車係非常之少嘅。

今次冇帶DV機,臨出發連DSLR都決定唔帶,只係帶咗傻瓜機。不過放完假好忙,未得閒整理啲相,遲啲得閒post返啲相出嚟。

至於其他地方,就真係好難推介,因為對我嚟講,全個日本都好正。 不過我偏好睇風景,所以下次多數都係自駕遊,可能係全九洲。

Q嘜榮譽會員
註冊日期:
所屬群組:
管理員群組
註冊會員
VIP 群組
離線
參照:

PC168 寫道:

至於其他地方,就真係好難推介,因為對我嚟講,全個日本都好正。 不過我偏好睇風景,所以下次多數都係自駕遊,可能係全九洲。

唔該租多幾個位~~~我地一家跟埋你去九洲。。。。。

應用擴展 工具箱

可以查看帖子.
不可發帖.
不可回復.
不可編輯自己的帖子.
不可刪除自己的帖子.
不可發起投票調查.
不可在投票調查中投票.
不可上傳附件.
不可不經審核直接發帖.

[高級搜索]