登入
主選單
討論區捷徑
誰在線上
28人線上 (22人在瀏覽討論區)

會員: 0
訪客: 28

更多…

正在瀏覽:   1 名遊客

« 1 2 (3) 4 »

回復: 派傳單嘅 “葉子祈” 係乜水?
資深會員
註冊日期:
所屬群組:
註冊會員
HP : 0 / 703
MP : 367 / 29213
EXP: 14
離線
我認為繼續爭論陳生是浪費時間. 沒有必要抹黑陳生. 最重要是看他過去的成績. 請讓這個星期日投票決定.

應用擴展 工具箱

中級會員
註冊日期:
所屬群組:
註冊會員
HP : 0 / 96
MP : 12 / 2984
EXP: 85
離線
本愚民天地,我一早棄置咗,而家想攞嚟fact check, 同大家一齊分享吓有幾多真,幾多假都唔得添!

應用擴展 工具箱

高級會員
註冊日期:
來自 Pearl
所屬群組:
註冊會員
HP : 0 / 335
MP : 79 / 11229
EXP: 42
離線
參照:

linglinglook 寫道:
其實維景區的選民只有維景居民,我相信任何一個怎麽樣的區議員,都不會愚昧無知到在區議會內做一些會失去維景選票的事,除非他/她不想在下一屆出現。叧一方面,我們是否想要一個區議員,在一個充滿政治氛圍的議會內,守護着我們的地區及香港人的核心價值呢?!

政治問題並非今天才出現,只要有人有權的地方,政治就自然在你身旁出現。倒不如以開放的態度,去嘗試了解和感受一下,去為自己及下一代,創造多一些比較公平和公正的政治環境和條件,好讓我們的社區受益。

最近呢幾個月都見到好多人做緊愚昧無知既事喎。

高級會員
註冊日期:
來自 Pearl
所屬群組:
註冊會員
離線
參照:

stjo 寫道:
林鄭777票,有一票係要多謝陳先生。

莫非你就是他心裏面個條蟲

高級會員
註冊日期:
來自 Pearl
所屬群組:
註冊會員
離線
參照:

kingk3k 寫道:
報紙都有報導,明明係有候選人被打和掉手機落橋都可以話係陳水扁事件⋯⋯很有大公、文滙報質素

港台質素,彼此彼此啦

高級會員
註冊日期:
來自 Pearl
所屬群組:
註冊會員
離線
參照:

eddiew9621 寫道:
其實我同陳生傾過幾次,我記得有-次問佢点解同方小姐咁多合作,又同-組織?点解唔試下同其它組織合作下,你估佢点答我

我哋唔係政黨嚟㗎。我哋只係一個組織。如果係政黨嘅話呢要上繳10%㗎
……, 點解佢唔係答我佢哋嘅政治理念相近,所以合作,而係答我有關錢嘅問題呢?

區議會係一個政府嘅諮詢民意既組織,一個唔想其它候選人接觸維景居民,自己又唔接觸維景居民嘅人,我點可以相信佢有勇氣反映我哋嘅意見

我覺得佢對外真係冇呢一個能力,陳生絕對唔係一個稱職嘅區議員

佢都負負碌碌做咗十幾年啦

可唔可以講埋”........”係乜嘢,如果唔係就係斷章取義囉喎。

高級會員
註冊日期:
來自 Pearl
所屬群組:
註冊會員
離線
參照:

stjo 寫道:
負負碌碌,絕對同意!紅磚路度閘我最不滿,在自己地方起度閘有幾難,咁都要歌功頌德。有承擔的就應該同政府周旋,放棄澳景路的管理權,我地又不是澳景路業主,做嘜要負責維修費。其實我地只要守住維景門口,不准未經授權車輛經過,外來車輛不能取道維景,條路開放又如何?

你有無揸車? 有無俾單車阻過? 自從多咗度閘,而家真係少咗單車喎!

高級會員
註冊日期:
來自 Pearl
所屬群組:
註冊會員
離線
參照:

stjo 寫道:
本愚民天地,我一早棄置咗,而家想攞嚟fact check, 同大家一齊分享吓有幾多真,幾多假都唔得添!

問陳生攞啦,多D溝通嘛。

中級會員
註冊日期:
所屬群組:
註冊會員
HP : 0 / 172
MP : 26 / 5086
EXP: 89
離線
我今朝真係同阿陳生傾計黎喎,你想唔想知傾過乜嘢,
可能我笑點低啦,我覺得佢講嘢好得意,
你有興趣嘅我同你分享下

應用擴展 工具箱

高級會員
註冊日期:
所屬群組:
註冊會員
HP : 0 / 389
MP : 105 / 12767
EXP: 59
離線
掙扎左好耐,最後決定大環境重要,陳生始終當年提名左777

應用擴展 工具箱

Q嘜榮譽會員
註冊日期:
所屬群組:
註冊會員
VIP 群組
HP : 0 / 262
MP : 51 / 10951
EXP: 50
離線
恭喜陳主席得償所願, 可以遠離政治, 專心係維景天地影多d靚相比我地睇.

應用擴展 工具箱

高級會員
註冊日期:
來自 OS
所屬群組:
註冊會員
HP : 0 / 386
MP : 103 / 16143
EXP: 46
離線
陳主席可以和葉議員互相監察,合作,共同為維景居民爭取更美好的居住環境....... 實在係win/win/win situations

應用擴展 工具箱

高級會員
註冊日期:
來自 Pearl
所屬群組:
註冊會員
離線
參照:

我今朝真係同阿陳生傾計黎喎,你想唔想知傾過乜嘢,
可能我笑點低啦,我覺得佢講嘢好得意,
你有興趣嘅我同你分享下

點得意法? 同大家分享下。

高級會員
註冊日期:
來自 Pearl
所屬群組:
註冊會員
離線
參照:

StephenKing 寫道:

點解個個都話佢提名左777, 響邊度睇到?

高級會員
註冊日期:
來自 Pearl
所屬群組:
註冊會員
離線
參照:

kingk3k 寫道:
陳主席可以和葉議員互相監察,合作,共同為維景居民爭取更美好的居住環境....... 實在係win/win/win situations

May be loss/loss/loss situations

中級會員
註冊日期:
所屬群組:
註冊會員
離線
喺選舉嗰日朝頭早,我見到陳生,寒暄過後,大致對話如下
佢話年青人想做咪俾佢做囉,三萬幾蚊又唔係多,佢返出嚟100幾十隨時有啦
另外,佢又話知道個年青人乜嘢底細,唔係邊有咁多錢搞選舉啊,提醒我唔好俾人利用
講到依度我就話陳生夠啦,咁我就離開咗
以上嘅對話氣氛良好
可能佢講嘅嘢全部都係真,但係同我嘅認知有唔同囉

應用擴展 工具箱

高級會員
註冊日期:
所屬群組:
註冊會員
離線
https://m.mingpao.com/ins/港聞/article/20170228/s00001/1488266531482/【特首跑馬仔】林鄭579提名人一覽參照:

sylar 寫道:
參照:

應用擴展 工具箱

中級會員
註冊日期:
所屬群組:
註冊會員
離線
年青人嘅選舉係搞個眾籌嘅,我都樂於參與
另外100幾十係代表乜嘢,都唔關我事,亦都無需理會,一笑置之

其實呢個平台我好耐之前都有上嚟㗎,主要係啲寵物呀攝影嘅嘢

我相信將來我都會上依度,有乜嘢都可以係度請教下啲街坊

應用擴展 工具箱

管理小組會員
註冊日期:
所屬群組:
管理員群組
註冊會員
VIP 群組
HP : 2105 / 2105
MP : 8056 / 87919
EXP: 21
離線
參照:

sylar 寫道:
參照:

kingk3k 寫道:

May be loss/loss/loss situations

凡事多面睇:
1. 陳生過往同泛民不咬弦,致使好多有利維景區內設施都爭取唔到
2. 葉生如果真係肯會放時間落民生,就會對我哋有利
3. 但如果葉生太政治化,維景區內發展會滯後,我亦希望佢可以保住起左十幾年既調景嶺公園同捍衛澳景路
4. 我唔覺得兩個可以合作到,最壞情況係陳生連業委會都唔玩,大家捍衛咁多年監察啟勝能力就會瓦解,事實上區內好多條邨都有貪污,不停加管理費情況出現

應用擴展 工具箱

中級會員
註冊日期:
所屬群組:
註冊會員
離線
陳生唔可以代表整個業委,業委係一個整體
就算陳生離開,都唔代表整個業委會離開
我相信下年選業委時會有街坊樂於參與及協助會
繼續留底為維景服務既舊業委。

當然,如果陳生希望留係業委既話,當然無問題啦
依個係佢嘅權利,咁咪下年再選過囉.

最緊要係大家街坊可以同行。

應用擴展 工具箱

高級會員
註冊日期:
來自 Pearl
所屬群組:
註冊會員
離線
參照:

https://m.mingpao.com/ins/港聞/article/20170228/s00001/1488266531482/【特首跑馬仔】林鄭579提名人一覽參照:

sylar 寫道:
參照:

係噃! 唔怪得俾人抽後算帳啦。可能佢無問過個水晶球

高級會員
註冊日期:
來自 Pearl
所屬群組:
註冊會員
離線
參照:

年青人嘅選舉係搞個眾籌嘅,我都樂於參與
另外100幾十係代表乜嘢,都唔關我事,亦都無需理會,一笑置之

其實呢個平台我好耐之前都有上嚟㗎,主要係啲寵物呀攝影嘅嘢

我相信將來我都會上依度,有乜嘢都可以係度請教下啲街坊

呵!原來”100幾十”呢句出事!

高級會員
註冊日期:
來自 Pearl
所屬群組:
註冊會員
離線
參照:

carlos 寫道:
參照:

sylar 寫道:
參照:

kingk3k 寫道:

凡事多面睇:
1. 陳生過往同泛民不咬弦,致使好多有利維景區內設施都爭取唔到
2. 葉生如果真係肯會放時間落民生,就會對我哋有利
3. 但如果葉生太政治化,維景區內發展會滯後,我亦希望佢可以保住起左十幾年既調景嶺公園同捍衛澳景路
4. 我唔覺得兩個可以合作到,最壞情況係陳生連業委會都唔玩,大家捍衛咁多年監察啟勝能力就會瓦解,事實上區內好多條邨都有貪污,不停加管理費情況出現

原來大家都仲相信佢係想搞民生多於政治, 咁真係要天佑維景。

話時話, 大家其實知唔知佢住響邊?

高級會員
註冊日期:
所屬群組:
註冊會員
離線
陳生唔玩政治?如果係,佢就唔會做一個獨立區議員都可以被人選左做特首選委,仲提名埋777 啦。做得區議員就一定搞政治。

應用擴展 工具箱

管理小組會員
註冊日期:
所屬群組:
管理員群組
註冊會員
VIP 群組
HP : 2105 / 2105
MP : 8056 / 87919
EXP: 21
離線
參照:

陳生唔玩政治?如果係,佢就唔會做一個獨立區議員都可以被人選左做特首選委,仲提名埋777 啦。做得區議員就一定搞政治。

唔知你係re我定re樓上果個,我無講過佢有冇玩政治同玩得多唔多

應用擴展 工具箱

可以查看帖子.
不可發帖.
不可回復.
不可編輯自己的帖子.
不可刪除自己的帖子.
不可發起投票調查.
不可在投票調查中投票.
不可上傳附件.
不可不經審核直接發帖.

[高級搜索]